Süteburger
Mahlane, värviküllane ja põnev burger, mille valmistamine on suurepärane ühistegevus.
Koostisosad
Vaja läheb:
- 500 grammi delikatess-veisehakkliha
- Neli suuremat muna
- Kaks keskmist punast sibulat
- Kaks küünt küüslauku
- Sriracha tšillikastet
- Cheddari juustu
- Purk Salvesti suitsuribiga seljankat
- 100 grammi Salvesti salatikurki
- 100 grammi Salvesti letšot
- 50 grammi Salvesti Smushie ökoloogilist peedi-vaarikasmuutit
- 50 grammi maisihelbepuru
- 50 grammi Savesti veganimajoneesi
- Kolm suuremat burgerisaia (brioche)
- Palsamiäädikat
- Musta pipart
- Meresoola
- Oliiviõli
Juhend
-
Alustame sellest, et oleks vaja teha lõke – kas siis lõkkekohale või grillile, teine variant on panna kuumama hea kvaliteediga grillsöed. Kui see on tehtud, siis läheme toidu juure!
-
Valmista ette grill ja sega kokku kotletitainas
Sega suuremas kausis kokku toatemperatuuril hakkliha, maisihelbepuru, ühe suurema muna kollane, riivitud küüslauk, peeneks hakitud keskmine sibul, peedi-vaarikasmuuti. Maitsesta segu meresoola ja pipraga ning jäta seisma, laagerduma.
-
Valmista segud ja prae muna
Sega keskmise suurusega potis kokku seljankapõhi, salatikurk ja hakitud letšo ning tõsta sütele (süte kohale). Maitsesta tšillikastmega ja tõsta kuumutamise järel kõrvale. Nüüd pane samasse kohta pann, lisa oliiviõli ja viilutatud punane sibul, see teine. Prae sibul pehmeks, maitsesta ja lisa sellele palsamiäädikas – tulemuseks peaks olema mõnusalt kreemine ja kleepuv sibulasegu. Tõsta pann tulelt ära. Teisel pannil prae kolm muna, härjasilma.
-
Küpseta kotletid ja rösti saiad
Kui kasutad kvaliteetset puitu või sütt, peaksid saama kaunid söed kokku roobitseda, nii et need moodustavad plaadi – siia lähevad burgerid küpsema, ole kindel, et söed on tulikuumad. Lisaks võta appi grillikaas! Nüüd jaga veiseliha kolme ossa, veereta neist pallid ja pressi kenad sentimeetripaksused burgerid. Nüüd pole muud kui burger otse sütele visata – kata söed kaanega, nii valmib burger kiiremini. Samal ajal lõika lahti burgerisaiad. Kuna lihas on suhkruid, mis kuumuses kristalliseeruvad, siis laseb burger mingil hetkel ise end süte küljest lahti ja saab liha teisele küljele keerata. Kui see tehtud, saad lisada burgerile viilu Cheddari juustu ja panna selle kaane alla sulama. Pane burgerite kõrvale korraks röstuma ka saiaviilud.
-
Pane kokku burger ja naudi
Nüüd pole muud, kui paneme burgeri kokku: taldrikule esiteks kukli alumine pool, millele määri mõnuga seljankasegu, sellele tõsta sulanud juustuga burger, millele riputa peale sibulasegu ja praemuna. Nüüd on juba igaühe enda valik, kas katta burger ka teise kukliosaga. Kui valid selle tee, määri kuklile mõnus kiht veganimajoneesi ja lisa paar kurgiviilu. Head isu!