Laetud friikad kastme ja peekonikrõpsudega
Kes suudaks vastu panna krõbedatele friikartulitele? Serveerituna peekonikrõpsude, kreemja majoneesikastme ja ketšupiga viib roog lausa keele alla.
Koostisosad
Friikartulid:
- 4 kartulit
- 4 sl oliivõli
- Soola
Majoneesikaste:
- 100 g majoneesi
- 2 sl rõõska koort
- Soola
- Sidrunimahla
Peale:
- 100 g suitsupeekonit
- Salvest ketšupit
- Soovi korral värsket hakitud peterselli
Juhend
-
Valmista friikartulid
Pese kartulid (ära koori!) ja lõika kartulid kangideks. Pane kartulikangid kaussi, vala peale külm vesi ja jäta vähemalt 30 minutiks seisma, nii saad krõbedamad friikartulid. Kuivata kartulid hoolikalt ja aseta uuesti kaussi. Lisa õli ja sega läbi. Laota kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et kõik kartulid oleksid eraldi, mitte üksteise peal. Küpseta 220-kraadises ahjus 35 minutit, vahepeal kartuleid ühekaupa keerates. Veidi enne küpsetamise lõppu puista kartulitele soola.
-
Valmista kaste
Samal ajal valmista majoneesikaste segades omavahel kõik koostisaineid. Prae pannil peekon krõbedaks.
-
Serveeri ning naudi!
Tõsta friikartulid taldrikule. Nirista peale majoneesikastet, ketšupit ning puista üle krõbeda peekoniga ja hakitud peterselliga.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee