Seene-kapsapirukas
Pühadelaud, mida ehib pirukas jääb pikaks ajaks meelde! Krõbe, kuldne ja väga-väga maitsev pirukas sobib hästi ka külakostiks, kui pühad su perele või sõpradele külla viivad.
Koostisosad
Vaja läheb:
Tainas:
- 200 g jahu
- 150 g täistera jahu
- 1 sl kuivatatud tüümiani
- 1 tl soola
- 200 g külma võid
- 200 g hapukoort
Täidis:
- 530 g Salvesti praekapsast porgandiga
- 200 g soolaseeni
- 2 sl hapukoort
- 1 sl pruuni suhkrut
- 1 sl köömneid
- Määrimiseks muna
Juhend
-
Valmista tainas ning segu
Sega omavahel kuivained. Seejärel lisa tükeldatud külm või ja töötle käsitsi või köögikombainis kiiresti ühtlaseks puruks. Lisa hapukoor ja mätsi tainas palliks. Keera taignapall toidukilesse ja tõsta 2 tunniks külmkappi seisma. Täidise valmistamiseks sega omavahel kõik täidise koostisosad.
-
Valmista pirukas ning küpseta
Rulli tainas jahusel küpsetuspaberil ahjuplaadi suuruseks. Tõsta täidis taigna ühte serva ja keera teine taignapool peale. Seejärel vajuta servad korralikult kinni ning pintselda pirukat pealt klopitud munaga. Torka noa otsaga piruka pealispinnale mõned õhuaugud. ja küpseta eelsoojendatud ahjus 30 minutit 200 ºC juures.
-
Serveeri ning naudi!
Enne serveerimist lase pirukal veidi jahtuda.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee