Porgandipirukad

Välimuse järgi ei aimagi, et nende pirukate sees ei ole mitte viiner vaid hoopis küpsetatud porgand. Porgandid saavad eriti maitsekad tänu soja-ketšupi marinaadile. Peolaua uus lemmik!

Koostisosad

Vaja läheb: 

400 g pärmi-lehttainast, külmutatud

10 peenemat porgandit

10 tl Salvest ketšupit

Marinaad:

  • 3 sl õli
  • 3 sl sojakastet
  • 3 sl Salvest ketšupit
  • 2 tl paprikapulbrit
  • 2 tl soola
  • 200 ml vett

Juhend

  1. Marineeri porgandid

    Pane eelmisel päeval porgandid marinaadi. Selleks tükelda porgandid kolmeks jupiks, ära koori! Pane porgandid soolaga maitsestatud vette ja keeda enamvähem pehmeks, kuid mitte liiga pehmeks. Sega omavahel kõik marinaadiained. Maitse ja vajadusel timmi maitset. Nõruta porgandid ja tõsta kuumalt kaussi. Vala peale marinaad, nii et kõik porgandid oleksid kaetud ning lase seista üleöö.

  2. Prae täidis

    Järgmisel päeval nõruta porgandid. Kuumuta pannil õli ja pruunista porgandid kuldpruuniks.

  3. Küpseta pirukad ning naudi!

    Tõsta tainas 30 minutit varem sulama. Lõika tainast ribad. Määri igale ribale lusikatis ketšupit, aseta peale küpsetatud porgand ning keera rulli. Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus 10-12 minutit kuni pirukad on kuldpruunid.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee