Piparmündihõnguline mustika-õunavaht
Kerge ja õhuline mustika-õunavaht sooja suveõhtu naudinguks.
Koostisosad
Vaja läheb (4 inimest)
- 2 želatiinilehte
- 2 dl rõõska koort
- 1 spl suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 2x 100 g Salvest Põnn Ökoloogilist Mustika-õunapüreed
- 0,5 tl piparmündiessentsi
- 1 dl piima
- kaunistamiseks tumedat šokolaadi
Juhend
-
Valmista magustoit
Pane želatiinilehed külma vette likku. Vahusta koor suhkrutega pehmete tippude moodustumiseni. Nirista hulka mustika-õunapüree ja piparmündiessents ning vahusta läbi. Kuumuta piim keemiseni. Pigista paisunud želatiinilehed kuivaks ning sulata kuumas piimas. Lase piimal veidi jahtuda. Nirista piim mustikavahu hulka ja vala pokaalidesse.
-
Jäta seisma
Tõsta paariks tunniks kuni üleöö külmkappi tahenema.
-
Serveeri ning naudi!
Serveerimisel riivi peale tumedat šokolaadi.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee