Krõbedad kapsapallid mesise sinepikastmega
Saksamaal on fritüüritud hapukapsapallid populaarsed suupisted eelkõige õllefestivalidel. Vormi sarnased pallikesed mahlasest praekapsast ja küpseta ahjus krõbedaks. Serveeri mesise sinepikastmega.
Koostisosad
- 530 g Salvest praekapsast
- 4 sl Salvest klassikalist majoneesi
- 2 dl nisujahu
- 1 suur muna
- 2 dl riivsaia
- soola
- musta pipart
- 0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
- veidi õli küpsetamiseks
Kaste:
- 100 g Salvest klassikalist majoneesi
- 3 tl teralist Dijon sinepit
- 3 tl mett
- veidi soola
- veidi musta pipart
- hakitud tilli
Juhend
-
Vormi kapsapallid
Võta kolm kaussi, ühes kausis klopi lahti muna, teise pane jahu ja kolmandas sega riivsai soola, pipra ja muskaatpähkliga. Sega praekapsas majoneesiga, maitsesta veidikese soolaga. Vormi kapsas märgade käte abil golfipallisuurusteks pallideks (vajadusel pigista veidi vedelikku vähemaks).
-
Paneeri
Veereta palle jahus, siis lahtiklopitud munas ja lõpuks riivsaias.
-
Tõsta ahjuplaadile
Tõsta pallid ahjuplaadile ja lase 20 minutit külmkapis taheneda. Nirista pallidele veidi õli ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
-
Valmista kaste
Kastmeks sega omavahel kõik ained.
-
Serveeri ning naudi!
Serveeri kapsapalle soojalt sinepikastmega. Antud kogusest valmib ca 15 palli.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee