Kihiline magustoit leiva ja mustika-õunapüreega
Lihtne magustoit lapsele riivleivast, kohupiimakreemist ja Põnn ökoloogilisest mustika-õunapüreest. Magustoit sobib eriti hästi Eesti rahvuspühadel serveerimiseks.
Retseptist tuleb 4 väikest portsjonit.
Koostisosad
Vaja läheb:
- 2 viilu musta leiba
- 1-2 spl võid
- 2 spl naturaalset siirupi (nt kaarobisiirup) või 1 spl suhkrut
- 0,25 tl kaneeli
- 200 g maitsestamata kohupiimapastat
- 0,5 tl vaniljesuhkrut
- 1 pakk ehk 100 g Põnni Ökoloogilist mustika-õunapüreed
- serveerimiseks mustikaid
Juhend
-
Purusta leib
Purusta leib köögikombainis pudiks.
-
Rösti leivapuru ja maitsesta
Kuumuta pannil või, lisa leivapuru, siirup või suhkur ning kaneel ja rösti mõni minut. Lase riivleivapurul täielikult jahtuda.
-
Sega kohupiimapasta vaniljesuhkruga
-
Tõsta pokaali kihiti
Tõsta pokaali põhja kohupiimapastat, seejärel mustika-õunapüreed, puista peale riivleivapuru ja kaunista mustikatega.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee