Kevadine salat soolalõhe ja ürdikastmega

Värske ja kevadine salat mõnusa ürdikastmega, mis on tehtud Salvesti kerge majoneesiga.

Koostisosad

Vaja läheb:

Salati jaoks:

  • erinevaid salatilehti (Rooma salat, beebispinat, lehtsalat)
  • 1 avokaado
  • 3-4 redist
  • 100 g soolalõhet
  • 5 vutimuna
  • küüslauguidandeid
  • 2 sl kõrvitsaseemneid
  • värskelt jahvatatud musta pipart

 

Ürdikastme jaoks:

  • 100 g Salvest Kerget majoneesi
  • 150 g vedelamat maitsestamata jogurtit
  • peotäis värskeid mündilehti
  • peotäis värsket peterselli
  • 1 sl sidrunimahla
  • näpuotsatäis soola

Juhend

  1. Valmista kaste ning keeda munad

    Kõigepealt valmista ürdikaste. Selleks pane kõik ained kannmikserisse ja surista ühtlaseks. Tõsta salati valmistamise ajaks külmkappi maitsestuma. Aja vesi keema ja tõsta vutimunad keevasse vette. Keeda 2-3 minutit. Jahuta külma vee all.

  2. Rösti kõrvitsaseemned ning pese salat

    Rösti kõrvitsaseemneid kuumal kuival pannil minuti jagu pidevalt segades. Salati jaoks pese ja kuivata salatilehed, lao vaagnale.

  3. Serveeri ning naudi!

    Tõsta peale avokaadoviilud, õhukeselt viilutatud redis, soolalõhe lõigud, poolitatud vutimunad. Küüslauguidandid. Puista peale röstitud kõrvitsaseemned ja jahvata peale musta pipart. Kõrvale serveeri ürdikaste.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee