Kapsa-kruubihautis
Tõeline talvetoit esiisade retseptivaramust, millele lisaks kapsale-kruubile annab maitset ka parajalt pruun peekon. Toitev hautis valmib imelihtsalt ning on oodatud külaline igal talvisel pidulaual.
Koostisosad
Vaja läheb:
- 300 g läbikasvanud peekonilõike
- 1 sibul
- 2 dl odrakruupe
- 0,5 l keeva vett
- 530 g Salvesti praekapsast
- 200 ml rõõska koort
- soola
Juhend
-
Pruunista liha
Tükelda peekon kuubikuteks ja tõsta külmale pannile. Seejärel aja pann kuumaks ning pruunista liha.
-
Lisa sibul, odrakruubid ning muud koostisosad
Alanda kuumust ja lisa pannile hakitud sibul ning odrakruubid. Kuumuta paar minutit, lisa pannile kuum vesi ja lase kaanega kaetult tasasel tulel haududa 1 tund kuni kruubid on pehmed. Kui kruubid on pehmed, lisa veidi soola ja praekapsad. Vala peale rõõsk koor, kuumuta keemiseni.
-
Serveeri ning naudi!
Seejärel lase 5 minutit tasasel tulel haududa ning serveeri.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee