Kana magushapus kastmes

Hiina köögist pärit klassika, kus kohtuvad erinevad maitsed: magus, hapu ning soolakas. Kõrvale paku riisi või munanuudleid

Koostisosad

Vaja läheb:"

  • 400 g kanafileed
  • 1 sibul
  • 1 paprika
  • 2 tl peeneks hakitud ingveri
  • 1 peeneks hakitud küüslauguküüs
  • 4 sl Salvest Ketšupit
  • 2 sl riisiäädikat
  • 4 sl suhkrut
  • 3 sl sojakastet
  • 2 sl maisitärklist
  • 250 ml kuuma kanapuljongit
  • vajadusel soola
  • 220 g konservitud ananassi
  • praadimiseks õli

Juhend

  1. Prae kana

    Tükelda kanafilee suupärasteks tükkideks. Kuumuta pannil õli ning prae kanatükid kuldseks. Tõsta kõrvale.

  2. Valmista kaste

    Tükelda sibul ja paprika. Alanda pannil kuumust ning prae sibulat, paprikat, ingverit ja küüslauku mõni minut. Lisa ketšup, riisiäädikas, suhkur, sojakaste, maisitärklis ning viimasena kuum kanapuljong. Lase vaikselt keedes pakseneda. Vajadusel maitsesta soolaga.

  3. Lisa kana ja ananass, serveeri ning naudi!

    Tõsta kanatükid ja tükeldatud ananass kastme hulka, sega läbi. Serveeri keedetud riisiga.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee