Eestipärased falafelid

Miks mitte vormida aga hernesupp hoopis falafeliteks, õlis fritüüritud pallikesteks. Piire pole, on vaid koka enda kujutusvõime.

Koostisosad

Vaja läheb: 

  • Purk Salvesti suitsulihaga hernesuppi
  • Pakk Presto hernesuppi mündiga
  • 500 grammi värsket lehtpeterselli
  • 100 grammi värsket koriandrit
  • 500 grammi värsket tilli
  • Keskmise suurusega sibulat
  • Viit küüslauguküünt
  • Pool teelusikat purustatud koriandriseemneid
  • Pool teelusikat purustatud köömned
  • Veerand teelusikat Cayenne pipart
  • Ühe keskmise sidruni mahl
  • Tšillikastet (Scriracha kaste)
  • Kaks supilusikat nisujahu
  • Seesamiseemneid
  • Meresoola
  • Musta pipart

Serveerimiseks

  • Pitataskuid
  • Värsket kurki
  • Värsket tomatit
  • Purk Salvesti suvikõrvitsa salatit
  • Purk Salvesti mahedat marineeritud kurki
  • Marineeritud punast sibulat
  • Sidrunimahla
  • Praadimiseks liiter õli

Jogurtikaste

  • Kreeka jogurtit
  • Riivitud küüslauku
  • Sidrunimahla
  • Meresoola

Juhend

  1. Purusta koostisosad

    Pane suitsulihaga hernesupipõhi koos kõikide maitseainete ja ürtidega köögikombaini ning purusta – soovitus oleks aga sibul enne hakkida ja küüslauk riivida. Purusta segu keskmisesse peensusesse, lisa kergema maitse saamiseks pisut ka mündiga hernesuppi. Maitsesta nüüd falafel’isegu soola ja pipraga, lisa ka maitse järgi sidrunumahla ja tšillikastet. Maitse peaks olema kreftin ja sügav, kuid siiski kerge. Kata falafel’isegu kilega ja lase tund taheneda.

  2. Aja õli kuumaks

    Nüüd aja malmpajas õli kuumaks. Enne praadimist sega hernesegusse ka nisujahu. Nüüd vormi kahe supilusika vahel ilus falafel’iknell ja aseta see õlisse. Falafel on valmis kui knell on pealt pruunikas ja krõbe.

  3. Serveeri

    Serveeri falafel’id, kas lihtsalt Kreeka jogurti kastmetega või valmista neist pitataskuid: lisa pitataskuse hakitud tomati-kurgisalat, marineeritud sibulat ja kurki, suvikõrvitsa salatit, falafel’id ja nirista otsa maitsestatud Kreeka jogurtit.