Bataadifriikad ketšupi-maapähklidipiga
Kutsu lapsed appi ja valmistage suur plaaditäis friikaid. Bataadist ehk maguskartulist valmistatud bataadifriikad on tervislikud ja maitsvad. Maitsestamiseks kasuta paprikamaitseainet ja julgemad saavad särtsu lisada tšillipulbriga. Kõrvale valmista maapähklitest dipikaste, mis on gluteenivaba.
Koostisosad
Bataadifriikad
- 1 suur bataat
- 2-3 spl õli
- 1 tl jahvatatud paprikapulbrit
- veidi soola
- soovi korral tšillipulbrit
Ketšupi-maapähklidip
- 100 g röstitud ja soolatud maapähkleid
- 2 spl Salvest ketšupit
- 0,5 tl soola
- 200 ml vett
Juhend
-
Valmista bataat
Lõika bataadil otsad maha ja koori bataat. Viiluta ja seejärel tükelda kangideks. Lisa bataadikangidele veidi õli ja puista peale paprikapulbrit, soola ja soovi korral tšillipulbrit. Sega läbi. Kalla bataadikangid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus 30 minutit kuni bataadikangid on läbi küpsenud.
-
Valmista dipikaste
Samal ajal valmista dipikaste. Selleks pane kõik ained kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Kui segu tundub liiga paks, lisa veel veidi vett.
-
Serveeri ning naudi!
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee