Salvest pälvis Toiduliidult kuldmärgi ning kaks hõbemärki
16. apr. 2019
Eesti Parima Toiduaine konkursi hõbemärkide hindamisel omistas ekspertidest koosnev komisjon oma kategooria parima toiduaine hõbemärgi üheksale kvaliteetsele kodumaisele tootele.
Konkursil pälvis Salvest kuldmärgi Parim Lisandväärtusega Toiduaine 2019 kategoorias tootega Smushie ökoloogiline pirni-kiivipüree spirulinaga ning hõbemärgid kahes kategoorias: Parim Puu- ja Köögiviljatoode 2019 ja Eesti Parim Toit Lastetoit 2019. Võidutoodeteks oli taaskord Smushie ökoloogiline pirni-kiivipüree spirulinaga ning Põnn ökoloogiline puuvilja-jogurtismuuti küpsistega 6+.
Smushie ökoloogiline pirni-kiivismuuti spirulinaga sisaldab lisaks kvaliteetsetele puuviljapüreedele ka kaerahelbeid ja spirulinat, mis annavad tegusaks päevaks vajaliku energialaengu. Pirni-kiivismuutit on tänu tuubipakendile ülimugav tarbida n-ö käigu pealt või erinevate tegevuste kõrvalt – enne treeningut, matkarajal või kontorilaua taga. Toode ei sisalda teragi lisatud suhkrut ega kunstlikke säilitus-, lõhna- ja maitseaineid.
Põnn Ökoloogiline puuvilja-jogurtismuuti küpsistega on põnev maitsekooslus banaanist, mangost ning vaarikast. Lisaks puuviljadele aitavad toodet toitvamaks muuta ökoloogiline jogurt ning vähestest komponentidest koosnevad küpsised. Seetõttu sobib toode hästi beebidele eraldi toidukorraks, võimaldades neile tagada toekam kõhutäis ning tutvustades neile samal ajal uusi maitseid. Smuutisse pole lisatud suhkrut, soola ega muid lisaaineid.
Tooteid hindas komisjon, kuhu kuulusid kokad, õppeasutuste toitumise valdkonna õppejõud, toitumisteadlased, järelvalveasutuste ja kaubandusettevõte esindajad ning teised toiduga töötavad asjatundjad. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu. Üldkonkursi hindamiskomisjoni tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer.