Grillitud lahtine juurviljapirukas

Võtame šnitti oma vendadelt Gruusiast ja valmistame Adžarija hatšapuri tüüpi lahtise piruka, grillil!

Koostisosad

Vaja läheb: 

Tainas:

  • 0,5 kg nisujahu
  • 0,3 liitrit piima
  • 100 g sulatatud võid
  • 5 grammi kuivpärmi
  • Suhkrut
  • Soola

Juhend

  1. Valmista tainas

    Alustame tainast. Sega kausis kokku käesoe piim, suhkur, sool ja pärm. Lase paar minutit tõmmata, nüüd sega vedeliku juurde eelnevalt sõelutud jahu. Sõtku tainas ühtlaseks massiks, järk-järgult lisa tainale ka jahtunud sulavõi. Vormi tainas pallikujuliseks, puista see kergelt jahuga üle, kata tainakauss puhta rätikuga ja lase tainal soojas kohas tunnikene kerkida. Sõtku tainas selle aja möödumise järel uuesti läbi ja lase veel tund seista. Nüüd jaga tainas neljaks-viieks võrdseks palliks.

    Rulli tainas lahti ja moodusta sellest „laevuke” nii, et taina ääred ulatuvad üsna kõrgele. Pane grillile väike pott, kuhu nirista sidrunimahl, oliiviõli ja mesi ning lisa tšillikaun – kergel kuumusel pidevalt segades hauta need maitsed omavahel kokku. Nii saame tunda pirukas tšillikuuma, kuid kauna ennast ei ole näha.

  2. Valmista segu ja maitsesta

    Nüüd sega kausis kokku kapsas, salatiporgand ja tšilli-mee-sidrunisegu. Viimasena lisa nõrutatud ja kuivatatud peet – sega kergelt ja sõmeralt, et peet satuks kõikjale, kuid ei värviks kapsast ära. Maitsesta segu ka tilli, basiiliku, pipra ja soolaga. Tõsta segu tainakaussi, mis on ise kahe-kolmekordse fooliumiga ümbritsetud. Riivi pirukale peale juust, puista sellele ka maitseaineid ja ürte.

  3. Grilli

    Grilli kaane all kuni pirukas on valmis, juust sulanud ja pealt krõbe. Ideaalis lisa fooliumi alla ka näiteks pitsakivi. Parima tulemuse saab keraamiliste grillidega.

  4. Serveeri kuumalt

    Head isu!