Kõrvitsarisoto

Paljude laste lemmiktoit on kreemjas kuldkollane kõrvitsarisoto. Valmistamisel eelista soolata puljongit ja maitsesta vastavalt lapsele.

Koostisosad

Vaja läheb: 

  • 50 g võid
  • 1 sibul
  • 1 porgand
  • 2 dl Arborio riisi
  • 100 g Põnn ökoloogilist kõrvitsapüreed
  • 1 l kuuma kana- või köögiviljapuljongit (soolata) või vett
  • 50 g riiivtud parmesani
  • soola
  • soovi korral hakitud värsket peterselli

Juhend

  1. Valmista riis

    Sulata pannil või. Lisa hakitud sibul ja riivitud porgand, hauta mõni minut. Lisa riis, kuumuta segades paar minutit. Lisa kõrvitsapüree ning niipalju kuuma puljongit või vett, et riis oleks kaetud.  Lase keskmisel kuumusel keeda kuni vedelik on imendunud.

  2. Küpseta ja maitsesta

    Seejärel lisa jälle puljongit või vett ja jätka vedeliku lisamist kuni riis on valmis küpsenud. Sega juurde riivitud parmesan ja maitsesta soolaga. Soovi korral lisa hakitud värsket peterselli.

  3. Serveeri ja naudi!

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee

Soovitame juba suurematele põnnidele (alates 1. eluaastast) ning loomulikult täiskasvanutele. PS! Väikelapse toitmisel tuleb alati arvestada tema vanuse, võimalike allergiate ja teiste iseärasustega.