Põnni puuviljakeeks
Lihtne puuviljamaitseline keeks väikelastele. Soovi korral lisa keeksile rosinaid või kuivatatud puuvilju, näiteks kuivatatud aprikoose. Leota rosinaid või kuivatatud puuvilju üleöö, nii muutuvad need pehmemaks.
Koostisosad
Vaja läheb:
- 50 g võid
- 2 muna
- 80 g suhkrut
- 130 g Põnn ökoloogilist troopikapüreed jogurtiga
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 4 dl jahu
- Soovi korral lisa rosinaid või kuivatatud aprikoose (leota eelnevalt).
Juhend
-
Valmista segu
Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga. Lisa munavahule vaheldumisi juurde troopikapüree, küpsetuspulbriga segatud jahu ja sulatatud või. Soovi korral lisa rosinaid või kuivatatud puuvilju.
-
Küpseta
Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit kuni keeks on küps (kontrolli küpsust puutikuga).
-
Serveeri ja naudi!
Tõsta keeks ahjust välja, lase 15 minutit vormi jahtuda ja seejärel kummuta lauale.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee
Soovitame juba suurematele põnnidele (alates 1. eluaastast) ning loomulikult täiskasvanutele. PS! Väikelapse toitmisel tuleb alati arvestada tema vanuse, võimalike allergiate ja teiste iseärasustega.