Kuskussipulgad
Kõrvitsa-bataadi-mangopüreega valmistatud kuskussipulgad on hea vahepala lastele. Sobib nii pisematele pihku andmiseks kui suurematele lõunakarpi pakkimiseks. Maitsestamiseks võid lisada kaneeli ja/või mett.
Koostisosad
Vaja läheb:
- 2 x 110 g Põnni kõrvitsa-bataadi-mangopüreed
- 2 dl kuskussi
- 1 dl vett
- 1 spl seesamiseemneid
Juhend
-
Valmista tainas
Kuumuta püree keemiseni. Tõsta pott tulelt. Lisa püreele kuskuss ja vesi, sega läbi ja kata pott kaanega. Jäta 5 minutiks seisma. Kui kuskuss on paisunud, vala segu küpsetuspaberiga kaetud väiksemasse ahjuvormi, aja laiali ja puista peale seesamiseemned.
-
Küpseta!
Küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit.
-
Lõika kangideks ja serveeri!
Tõsta ahjust, lase veidi jahtuda ja lõika terava noaga kangideks. Kui pulgad tunduvad liiga pehmed, võid neid veelkord ahjus küpsetada 5-10 minutit.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee