Kitsepiimakreem riivleiva ja murakamoosiga
Tähista Eesti Vabariigi aastapäeva maitsva magustoiduga, milles saavad kokku kitsepiim, riivleib ja murakamoos.
Koostisosad
Vaja läheb:
- 50 g riivleiba
- 1 sl võid
- 1 sl tumedat muscavado suhkrut
- 200 ml vahukoort
- 0,5 dl suhkrut
- 300 g toasooja kitsepiima kreemjuustu
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 150 g Salvest Meie Mari murakamoosi
- 1 tl murakalikööri (soovi korral lisa moosi hulka)
Juhend
-
Valmista ette riivleib, vahukoor, kreemjuust
Kuumuta riivleiba pannil võis. Lisa suhkur ning kuumuta mõni minut, kuni suhkur karamellistub. Tõsta jahtuma. Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks. Sega toasooja kitsepiima kreemjuustu ja vaniljesuhkruga.
-
Tõsta pokaali ning kaunista
Tõsta pokaali põhja riivleiba, seejärel murakamoos (soovi korral maitsesta moosi murakalikööriga), peale kitsepiimakreem. Kaunista riivleiva ja moositäpiga.
-
Serveeri ning naudi!
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee