Suitsune hernepüreesupp

- Retseptid
- Suitsune hernepüreesupp
Hõrk hernepüreesupp valmib vaid veerand tunniga. Supi kõrvale sobivad krõbistamiseks grissinid või krõbedad saiakuubikud. Lihasõbrad võivad supile lisada ka peekonikuubikuid või suitsulihatükke.
Vaja läheb:
530 g Salvest Suitsulihaga hernesuppi
0,5 l vett
serveerimiseks grissineid / peekonit /suitsuliha (soovi korral)
Tee nii:
Pane supp potti, lisa vesi ja kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel 4-5 minutit. Püreesta supp saumikseriga või kannmikseris. Nõruta püreesupp läbi sõela. Vala nõrutatud supp tagasi potti, vajadusel lisa veidi kuuma vett. Kuumuta uuesti keemiseni. Serveeri krõbedate grissinitega.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee
Retseptis kasutatud tooted
Kõik Supid
Tomati-kikerhernesupp

Valmista lõunaks üks kuum ja toitev supp. Supi valmistamine käib lihtsalt ja kiirelt, kasutades konserv-kikerherneid.
Aasiapärane nuudlisupp

Vürtsikas-hapu supp, milles löövad tantsu tervislikud köögiviljad, hõrgud krevetid, maitsvad šampinjonid ja täitvad munanuudlid. Leemele lisab õige maitse Eestis valmistatud Salvesti tublilt tomatine ketšup.
Koorene lõhesupp krevettidega

Koorene lõhesupp valmib minutitega ning sobib seetõttu hästi argiõhtutel valmistamiseks. Kasutades rõõsa koore asemel kohvikoort, on tulemuseks lahjem ja taljesõbralikum supp.
Värskekapsa-külmsupp

Kuumal suvepäeval pakub mõnusat jahutust keefiriga külmsupp. Supp sisaldab tervislikke aedvilju, maitset lisavad soolakurk ja keedetud muna. Kindlasti kuulub supi juurde tubli peotäis maitserohelist.
Porgandisupp ingveriga

Tervislik porgandisupp, millele annab särtsu ingver. Supi muudab kreemjaks ja eksootilisemaks kookospiim. Kasutades praadimiseks oliivõli ja asendades kanapuljongi köögiviljapuljongiga, sobib supp ka veganitele.
Tomati-hakklihasupp

Tummine ja rohkelt hakkliha sisaldav supp on üks korralik kõhutäis. Ühtaegu toitev ja soojendav hakklihasupp sobib eriti hästi külmade ilmadega, mil haigused kimbutama kipuvad. Vürtsika toidu austajad võivad lisada hakitud tšillit.
Vahemerepärane tomatisupp kana ja pastaga

Võrratu vahemeremaitseline tomatisupp on kogu pere lemmik. Supp sisaldab ohtralt köögivilju ja tervislikku kanaliha. Supile annab punkti riivitud parmesan.
Pühadejärgne kapsasupp

Kui pühadest kõvasti kapsast ja paar tükki ahjulihagi alles jäänud, on aeg anda organismile tahkest toidust pisuke puhkus ja valmistada üks korralik kapsasupp. Kosutav talvine taldrikutäis!
Minestrone supp

Minestrone on tõeline supiklassika, mille valmistamiseks ei pea sugugi meisterkokk olema. Itaaliast pärit paks supp on tuntavalt tomatine ja vürtsikalt aromaatne elamus igale supisõbrale. Serveeri maitserohelisega ning paku minestrone kõrvale ciabattat. Buon appetito!