Pannkoogitort

Üllata oma pere pühapäeva hommikul pisut pidulikumalt ning valmista neile pannkoogitort. Pannkoogitordi valmistamine on lihtne, vaja vaid pannkoogid küpsetada, vahele mõnus moos ja kohupiimavaht. Siinkohal võivad kindlasti ka lapsed appi tulla. Kaunista tort hooajaliste marjadega.

Koostisosad

Vaja läheb:

Pannkoogid:

  • 4 muna
  • 1 sl suhkrut
  • 3 dl nisujahu
  • 5 dl piima
  • praadimiseks õli

 

Täidis:

  • 200 ml rõõska koort
  • 200 g kohupiima
  • 4 sl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 200 g Salvest Meie Mari vaarikamoosi
  • kaunistamiseks vaarikaid, tumedat šokolaadi, mündilehti ja tuhksuhkrut

Juhend

  1. Valmista tainas ning pannkoogid

    Klopi munad suhkruga lahti. Lisa jahu, sega läbi ja seejärel lisa piim. Klopi tainas ühtlaseks. Jäta 30 minutiks seisma, et jahu saaks paisuda.
    Kuumuta pannil õli ning küpseta suured ülepannikoogid. Lase pannkookidel täielikult jahtuda.

  2. Valmista täidis ning lao kihid

    Vahusta rõõsk koor suhkru ja vaniljesuhkruga, lisa kohupiim. Tõsta pannkook serveerimisalusele, määri peale moosi ning seejärel kohupiimavahtu ja tõsta peale järgmine pannkook. Toimi samamoodi ülejäänud pannkookidega. Viimaseks kihiks jäägu kohupiimakreem.

  3. Serveeri ning naudi!

    Kaunista pannkoogitort vaarikate, hakitud šokolaadi ning mündilehtedega ja puista peale tuhksuhkrut. Serveeri kohe.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee