Ketšupikook toorjuustuglasuuriga

Koogi salajane komponent on ketšup, mis muudab selle värvuse kelmikalt punaseks ja maitse mahlaseks. Peale valmista toorjuustuglasuur ning kaunista värviliste nonparellidega.

Koostisosad

Vaja läheb:

  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 470 g Salvest Ketšupit
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 sl kaneeli
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • 0,5 tl ingveripulbrit
  • 1 dl rapsiõli

 

Toorjuustuglasuur:

  • 200 g toasooja maitsestamata toorjuustu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 5 sl piima
  • Kaunistamiseks nonparelle

Juhend

  1. Valmista tainas

    Vahusta munad suhkruga. Lisa munavahule ketšup. Sega omavahel jahu, vaniljesuhkur, küpsetuspulber, kaneel, kardemon ning ingveripulber. Lisa munavahule kuivained. Sega hulka õli. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi.

  2. Küpseta ning pane peale glasuur

    Küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit või kuni koogi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks. Võta kook ahjust, lase 10 minutit vormis seista, seejärel kummuta alusele ning lase täielikult jahtuda. Glasuuri jaoks sega kõik ained omavahel kreemjaks ja tõsta koogile. Kaunista nonparellidega.

  3. Serveeri ning naudi!

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee